4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Witlofsoep met rauwe ham

Witlofsoep met rauwe ham

ingrediënten


30 min
4 personen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram witlof
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren.
  • 2 Leg 1 stronkje witlof apart en snijd de rest in stukken. Voeg de gesneden witlof en de aardappel met de paprikapoeder bij de ui en bak 3-4 minuten mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 15 minuten.
  • 4 Rooster de ham niet te dicht onder de ovengrill of in de grillpan krokant. Pureer de soep.
  • 5 Snijd het stronkje lof in smalle reepjes. Verwarm deze met de kookroom en meng door de soep.
  • 6 Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep bestrooid met bieslook en leg de ham erin.
  • 7 Lekker met geroosterd witbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 6 gram