4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlofstamppot met appel en walnoten

Witlofstamppot met appel en walnoten

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

500 gram witlof

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 zure appels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Besprenkel de geraspte appel met citroensap. Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 minuten gaar.
  • 2 Verwijder de harde kern uit de struikjes witlof en snijd de groente in smalle reepjes.
  • 3 Maak van de gare aardappelen puree met melk, peper, zout, nootmuskaat en tijm.
  • 4 Meng de witlofreepjes met de appel en noten erdoor. Warm alles goed door.

wijnadvies

Lekker en makkelijk: een Sauvignon de Touraine of een witte huiswijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 9 gram