- 1 Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in water met zout. Verhit de olijfolie en bak hierin de sjalot 3-4 minuten. Voeg de bouillon, azijn en tijm toe. Kook zachtjes circa 5 minuten en roer de honing erdoor.
- 2 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Giet de aardappels af en vang wat kookvocht op. Voeg driekwart van de witlof en de kookroom toe, roer erdoor en verwarm. Stamp tot een smeuïge stamppot, voeg eventueel een beetje kookvocht toe.
- 3 Schep de kaas en de rest van de witlof erdoor. Serveer de stamppot met de sjalottensaus en walnoten.
bereidingstip
Vervang de witlof in dit recept ook eens door fijngesneden witte kool, spitskool of pastinaak en voeg 1 theelepel kerriepoeder toe. . Verdeel witte druiven of blokjes peer in plaats van walnoten over de stamppot. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.