4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes

Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes

ingrediënten


35 min
4 personen
200 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 stronken witlof

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar.
  • 2 Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
  • 3 Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van.
  • 4 Schep de geitenkaas en witlofreepjes erdoor en houd even warm.
  • 5 Bak intussen in een droge hete koekenpan de spekblokjes krokant. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.

wijnadvies

Green Grüner Veltliner, Nava Real Verdejo of Bergschaduw Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 22 gram