4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes

Witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes

ingrediënten


35 min
4 personen
200 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

400 gram witlof

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
  • 2 Verwarm de melk. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat naar smaak, zout en peper een luchtige puree van.
  • 3 Schep de geitenkaas en de witlofreepjes erdoor en houd even warm.
  • 4 Bak intussen in een droge, hete koekenpan de spekblokjes krokant.
  • 5 Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 21 gram