4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Witloftaart met kerstomaatjes en boerenkaas

Witloftaart met kerstomaatjes en boerenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 snee oud brood

dit product is niet beschikbaar

200 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

6 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de springvorm met het deeg en druk de deegranden goed tegen elkaar.
  • 2 Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg. Zet de vorm met het deeg even in de koelkast.
  • 3 Kook de witlofstronkjes 3 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
  • 4 Klop de eieren los met zout, peper, de kookroom en het kerriepoeder. Meng de helft van de kaas erdoor.
  • 5 Halveer de stronkjes witlof in de lengte. Meng de rest van de kaas met het broodkruim en verdeel dit mengsel over de deegbodem.
  • 6 Leg het witlof in een stervorm erop, verdeel de cherry-/kerstomaatjes ertussen en schenk het eimengsel erover.
  • 7 Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin en strooi ze voor het serveren over de taart.

bereidingstip

Lekker met een groene salade met partjes avocado.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 28 gram