- 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de springvorm met het deeg en druk de deegranden goed tegen elkaar.
- 2 Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg. Zet de vorm met het deeg even in de koelkast.
- 3 Kook de witlofstronkjes 3 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
- 4 Klop de eieren los met zout, peper, de kookroom en het kerriepoeder. Meng de helft van de kaas erdoor.
- 5 Halveer de stronkjes witlof in de lengte. Meng de rest van de kaas met het broodkruim en verdeel dit mengsel over de deegbodem.
- 6 Leg het witlof in een stervorm erop, verdeel de cherry-/kerstomaatjes ertussen en schenk het eimengsel erover.
- 7 Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
- 8 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin en strooi ze voor het serveren over de taart.
bereidingstip
Lekker met een groene salade met partjes avocado.