4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Witloftaart met rode ui en kruidenkaas

Witloftaart met rode ui en kruidenkaas

ingrediënten


10 min
4 personen
1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter slasaus

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 gram kruidenkaas

dit product is niet beschikbaar

500 gram witlof

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

6 rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 210°C en vet de taartvorm in.
  • 2 Bekleed de taartvorm met de deegplakjes en druk de deegranden goed tegen elkaar.
  • 3 Prik het deeg in met een vork.
  • 4 Verhit de olie en bak hierin de uienringen 5-7 minuten. Bestrooi ze met tijm, zout en peper.
  • 5 Snijd intussen 1 cm van de onderkant van het witlof, halveer de stronkjes in de lengte en snijd ze in lange repen.
  • 6 Schep de uien uit de pan.
  • 7 Voeg de rest van de olie toe en bak het witlof 2-3 minuten.
  • 8 Verdeel de uienringen en witlofrepen over het deeg.
  • 9 Verdeel de kruidenkaas erover.
  • 10 Bestrijk de deegranden met ei en bak de taart circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 11 Meng intussen de sla met de tomaat, komkommer, slasaus en pesto.
  • 12 Serveer de salade bij de witloftaart.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 64 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 20 gram