2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Witte asperges met rauwe ham, ei en nieuwe aardappelen

Witte asperges met rauwe ham, ei en nieuwe aardappelen

ingrediënten


30 min
2 personen
150 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels truffelolie
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

Opperdoezer ronde
500 gram nieuwe aardappels
500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af. Zet de asperges rechtop met de kopjes naar boven in een smalle hoge pan en giet er water op tot aan de kopjes. Voeg wat zout toe.
  • 2 Zet de aardappelen op in ruim water met zout, kook ze gaar in circa 20 minuten en giet ze af.
  • 3 Kook tegelijkertijd de asperges in circa 20 minuten beetgaar en kook de eieren 5 minuten.
  • 4 Neem de asperges voorzichtig uit het kookvocht en leg ze op een schaal. Pel de eieren. Doe de aardappelen over in een schaal en besprenkel ze met truffelolie, de bieslook en versgemalen peper.
  • 5 Snijd de eieren in stukken en serveer ze met de ham bij de asperges en aardappelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 39 gram