12 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Witte choco-mascarponetaart met bosvruchten

Witte choco-mascarponetaart met bosvruchten

ingrediënten


25 min
12 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

pot bosvruchtenjam
pot aardbeienjam
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

75 boter
200 gram kandijkoekjes

benodigdheden

keukenmachine

springvorm

bakpapier

  • 1 Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak of tussen een theedoek. Rol of stamp fijn met een deegroller of stamper van een vijzel. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel erover met de bolle kant van een vochtige lepel. Zet de koekbodem circa 30 minuten afgedekt in de koelkast.
  • 2 Smelt intussen voor de vulling de chocolade au bain-marie. Spatel de mascarpone met 1 eetlepel citroenrasp door de chocolade. Roer 2 eetlepels citroensap door de jam. Schep het jammengsel als een swirl door de vulling en verdeel de mascarponevulling over de koekbodem. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 3 Snijd de zijkant van de taart los en verwijder de ring van de springvorm. Garneer de taart naar smaak met aardbeien en bessen. Bestuif met poedersuiker.

bereidingstip

Deze taart is erg machtig. Vervang voor een wat lichtere versie de mascarpone door (vanille)kwark. Meng 5 blaadjes geweekte en uitgeknepen gelatine door 4 eet­ lepels verwarmd citroensap en voeg dit met de jam toe aan het kwark­ chocolademengsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 7 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier