4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Witte chocolademousse met cranberry en peer

Witte chocolademousse met cranberry en peer

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 handperen

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

250 gram cranberry's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 glazen

  • 1 Kook 2 eetlepels cranberry’s circa 5 minuten in een klein beetje water. Giet af en bewaar om te garneren.
  • 2 Verwarm het sinaasappelsap met de overige cranberry’s, gember, kaneel, peer en 3/4 van de witte basterdsuiker.
  • 3 Kook 5-7 minuten op een lage stand en laat afkoelen.
  • 4 Verwarm de kookroom en smelt hierin de chocolade. Laat afkoelen.
  • 5 Verdeel het cranberry-peermengsel over de glazen.
  • 6 Schep de rest van de basterdsuiker door de apart gehouden cranberry’s.
  • 7 Spatel de geklopte slagroom door de chocoladeroom en verdeel over het cranberry-peermengsel in de glazen.
  • 8 Zet minimaal 2 uur in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 9 Garneer met de gesuikerde cranberry’s.

bereidingstip

Vervang 1 peer door 25 gram blanke rozijnen.. Serveer de mousse in een schaal en garneer met gesuikerde cranberry’s en in krullen geschaafde witte chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté