4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Wittebonensoep met knoflookbrood

Wittebonensoep met knoflookbrood

ingrediënten


20 min
4 personen
1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

350 gram kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram boerensoepgroenten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roerbak de soepgroenten circa 3 minuten in een soeppan in 2 eetlepels van de olijfolie met de helft van de knoflook.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes met sap en de bouillon, aangevuld met water volgens de aanwijzingen op de verpakking, toe en kook circa 5 minuten zachtjes.
  • 3 Meng de bonen en kruiden erdoor en verwarm zonder te koken. Meng de rest van de olie met de knoflook, bestrijk het brood ermee en serveer bij de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip