4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Wittechocolade-anijsmousse

Wittechocolade-anijsmousse

ingrediënten


30 min
4 personen
kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

5 steranijs

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

450 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Smelt 200 gram witte chocolade au bain-marie en strijk de gesmolten chocolade uit op bakpapier. Laat afkoelen en breek de chocolade vervolgens in stukken.
  • 2 Verwarm intussen 200 ml slagroom zonder te koken en laat hierin de steranijs circa 15 minuten trekken. Smelt de rest van de chocolade in de warme room.
  • 3 Laat afkoelen en verwijder de steranijs. Klop de rest van de slagroom stijf met een snufje kaneelpoeder en spatel door het chocolademengsel.
  • 4 Verdeel deze mousse over 4 glazen en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Verdeel voor het serveren de stukken chocolade over de glazen en bestuif met kaneelpoeder.

wijnadvies

Witte chocolade doet het goed met een zoete bubbel, bijvooorbeeld Gran Españoso Cava Demi Sec.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 965 kcal
vet 72 gram
verzadigd vet 46 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate