4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Wittechocoladebavarois met cranberrysaus

Wittechocoladebavarois met cranberrysaus

ingrediënten


25 min
4 personen
25 milliliter crème de cassis
25 milliliter bessenjenever

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

350 gram verse cranberry's
4 kerstchocolaatjes

dit product is niet beschikbaar

verse munt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter blanke vla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandellikeur
2 eetlepels sinaasappellikeur
50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons puddingvormpjes

  • 1 Week de gelatine in koud water. Smelt de chocolade met 50 ml slagroom au bain-marie of 1 minuut in de magnetron op 400 Watt.
  • 2 Klop de rest van de slagroom met de suiker stijf. Verwarm de likeur.
  • 3 Knijp de gelatine uit en los deze op in de likeur. Schep de likeur en de afgekoelde gesmolten chocolade door de vla. Spatel de slagroom erdoor.
  • 4 Spoel de vormpjes om met water en schep het chocolade-roommengsel erin. Laat de desserts minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 5 Kook voor de saus de cranberry's met suiker en 125 ml water zachtjes 10 minuten. Pureer de cranberry’s met de bessenjenever of crème de cassis en zet de saus in de koelkast.
  • 6 Stort de bavarois op borden. Schep de saus eromheen en garneer met munt of kerstchocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 94 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté