4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Witvis met caponata

Witvis met caponata

ingrediënten


40 min
4 personen
100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

witte peper

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Breng de wijn met de sjalot, laurier en 1 takje tijm aan de kook.
  • 2 Laat tot de helft inkoken en giet boven een pan door een fijne zeef.
  • 3 Giet de room bij de gezeefde wijn en kook nog een paar minuten. Houd apart.
  • 4 Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en snijd deze in blokjes van 1 cm.
  • 5 Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 6 Snijd de bleekselderij in de lengte 4 keer door en snijd in kleine blokjes.
  • 7 Schep de sinaasappelrasp en 1 eetlepel olijfolie door de bleekselderij.
  • 8 Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met zeezout en (witte) peper.
  • 9 Verhit 4 eetlepels oijfolie en bak hierin de aubergineblokjes op middelhoge stand rondom bruin.
  • 10 Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • 11 Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bak nog enkele minuten.
  • 12 Schep de kappertjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 13 Verhit de rest van de olie en bak hierin de kabeljauw circa 6 minuten op een lage stand.
  • 14 Verwarm intussen de roomsaus langzaam opnieuw tot het kookpunt.
  • 15 Giet in een mengbeker, voeg de boter toe en klop met een staafmixer tot een schuimige saus.
  • 16 Keer de vis in de laatste minuut nog even om en bak op de andere kant.
  • 17 Verdeel de caponata over warme borden en leg er een stuk kabeljauw op.
  • 18 Bestrooi met de blokjes bleekselderij en garneer met tijm.
  • 19 Serveer de roomsaus bij de vis.

wijnadvies

De caponata is rijk van smaak, daar kun je gerust een uitgesproken wijn als Danie de Wet Chardonnay tegenover zetten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté