4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Witvis met witte wijn-vanillesaus

Witvis met witte wijn-vanillesaus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

600 gram tilapiafilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter visfond
300 milliliter visbouillon van tablet

  • 1 Verwarm de bouillon en de wijn en kook deze in tot 100 ml.
  • 2 Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit met het stokje en de room toe aan het wijnmengsel.
  • 3 Kook in tot de saus iets dikker is. Laat de saus afkoelen. Eventueel een dag van tevoren en bewaard in de koelkast.
  • 4 Bestrooi de drooggedepte vis met zout en peper. Verwarm de saus en voeg citroensap toe. Verwijder het vanillestokje.
  • 5 Verhit de boter en bak hierin de vis circa 2 minuten per kant.
  • 6 Serveer de vis met de saus en strooi de bieslook erover. Lekker met krieltjes en worteltjes met peultjes.

wijnadvies

Lekker met Casa de Campo Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté