4 personen
gemiddeld
10 min.
brunch, ontbijt
home recepten Wolkeneitjes met parmaham en gruyère

Wolkeneitjes met parmaham en gruyère

ingrediënten


10 min
4 personen
peterselie
4 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram gruyère
3 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

3 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 225ºC. Splits de eieren en zorg ervoor dat de dooiers heel blijven.
  • 2 Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel de ham, kaas, bosui en peterselie voorzichtig erdoor.
  • 3 Lepel het eiwitmengsel in 4 hoopjes op de bakplaat. Duw met een lepel de hoopjes in om een soort wolkje te vormen met een kuiltje aan de bovenkant. Hier komt later de eidooier in.
  • 4 Bak 6-8 minuten in de oven. Leg voorzichtig de eidooiers in de kuiltjes en bak weer 2-4 minuten in de oven. Garneer met peterselie en serveer direct.

bereidingstip

Doordat je de eidooier boven op het zachte wolkje eiwit niet lang genoeg bakt om volledig te stollen, is dit ontbijtgerecht niet aan te raden voor zieken, ouderen, zwangere vrouwen en heel jonge kinderen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté