4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Worstspiesen met sperziebonensalade

Worstspiesen met sperziebonensalade

ingrediënten


30 min
4 personen
6 eetlepels atjar tjampoer

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sambal brandal
3 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

12 kastanjechampignons
6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

8 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram mienestjes

benodigdheden

barbecue

grillpan

8 spiesen

  • 1 Breek de mienestjes en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud en laat goed uitlekken. Kook de bonen beetgaar en spoel koud.
  • 2 Snijd intussen elk worstje in 3 gelijke stukken. Snijd elke bosui in 4 stukjes. Rijg aan elke spies om en om 3 stukjes worst, 3 stukjes bosui en 3 champignonhelften. Bestrijk de spiesen met 2 eetl. olie.
  • 3 Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Leg de spiesen op het rooster. Keer na 2 min. en bestrijk met ½ eetl. ketjap. Keer na 2 min. en bestrijk de andere kant met een ½ eetl. ketjap. Gril nog ca. 4 min. tot de spiesen gaar zijn.
  • 4 Meng intussen de rest van de ketjap en olie met de gembersiroop, sambal en 2 eetl. vocht uit de pot atjar tot een dressing. Schep om met de mie. Meng de sperziebonen en atjar erdoor. Serveer met de spiesen.

bereidingstip

Lekker met seroendeng.. Gebruik je houten spiesen? Week deze dan eerst in koud water. Zo voorkom je dat ze verbranden tijdens het grillen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 28 gram