4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Wortel-bleekselderijsalade

Wortel-bleekselderijsalade

ingrediënten


20 min
4 personen
tabasco
2 eetlepels kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter yoghurtmayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

80 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

theelepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de geraspte wortel met het citroensap.
  • 2 Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de hazelnoten lichtbruin. Schep ze uit de pan.
  • 3 Verdeel de sla, wortelrasp en bleekselderij over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met hazelnoten en bieslook.

wijnadvies

Schenk bij zo'n frisse en lichte salade een frisse, droge witte wijn, een Vin de Pays des Côtes de Gascogne.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 4 gram