4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Wortel-courgettenoedels met pindadressing

Wortel-courgettenoedels met pindadressing

ingrediënten


25 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

3 grote winterpenen

  • 1 Snijd de wortel en courgette in lange slierten met een spiraalsnijder of dunschiller. Meng de pindakaas met de knoflook, limoensap, helft van de koriander, sojasaus en een scheutje water tot een romige dressing.
  • 2 Kook de eieren circa 6 minuten. Verhit intussen een koekenpan op een hoge stand en voeg de sesamolie toe. Roerbak hierin de wortel, courgette en bosui 2 minuten en verdeel over kommen.
  • 3 Schep wat van de pindadressing erop, leg een ei erbij en bestrooi met de rest van de koriander.

bereidingstip

Met een speciale spiraalsnijder, die werkt als een soort puntenslijper, maak je heel makkelijk ‘spaghetti’ van allerlei groentesoorten. Wortel en courgette zijn door hun lengte en stevigheid ideaal hiervoor. Een lekker en extra gezond alternatief voor noedels gemaakt van tarwe- of rijstebloem.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 16 gram