gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Wortelblondies met roomkaas

Wortelblondies met roomkaas

ingrediënten


15 min
100 gram roomkaas
1 sinaasappel
1 eidooier
100 gram winterpenen
1 theelepels speculaaskruiden
120 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
150 gram lichtbruine basterdsuiker
125 gram boter

benodigdheden

rechthoekige bakvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de boter los met de suiker. Voeg het ei toe en klop tot een egaal mengsel.
  • 2 Voeg het bakmeel en de speculaaskruiden toe en roer kort tot een glad beslag. Schep de wortel erdoor en schep in de vorm.
  • 3 Klop de eidooier en sinaasappelrasp door de roomkaas. Lepel dit mengsel op het beslag en trek een lepel door het beslag voor een swirl.
  • 4 Bak in de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en snijd in stukken. Lekker met glazuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 4 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier