gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Wortelblondies met roomkaas

Wortelblondies met roomkaas

ingrediënten


15 min
100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

100 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels speculaaskruiden
120 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de boter los met de suiker. Voeg het ei toe en klop tot een egaal mengsel.
  • 2 Voeg het bakmeel en de speculaaskruiden toe en roer kort tot een glad beslag. Schep de wortel erdoor en schep in de vorm.
  • 3 Klop de eidooier en sinaasappelrasp door de roomkaas. Lepel dit mengsel op het beslag en trek een lepel door het beslag voor een swirl.
  • 4 Bak in de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en snijd in stukken. Lekker met glazuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 4 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst