gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Wortelmuffins met pecannoten

Wortelmuffins met pecannoten

ingrediënten


20 min
1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels poedersuiker
200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 handje pecannoten
60 gram pecannoten
200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zakje bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

100 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

12 papieren cupcakevormpjes

1 muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Meng de suiker, bakmeel, bakpoeder, kaneel en sinaasappelrasp in een kom.
  • 3 Klop de eieren los met de olie en roer samen met de geraspte wortel en pecannoten door het mengsel.
  • 4 Verdeel het beslag over de muffinbakvorm en bak circa 20 minuten in de oven.
  • 5 Neem uit de oven, laat de muffins afkoelen en maak intussen de topping.
  • 6 Meng de roomkaas, het sinaasappelsap, de poedersuiker en het vanillemerg tot een glad mengsel.
  • 7 Verdeel de topping over de afgekoelde muffins en bestrooi met nog wat extra pecannoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 6 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier