voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
bijgerecht
recepten wortelsalade

wortelsalade

ingrediënten

300 gram wortelen

60 gram kikkererwten

2 eetlepels blanke rozijnen

1 komijnpoeder

10 gram verse munt

2 eetlepels amandelschaafsel

3 eetlepels witte kaasblokjes (Apetina)

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

1 theelepel honing

1 halve Dijon mosterd

1 snufje zout


  • 1 Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en meng ze met een vork of garde.
  • 2 Snijd de wortels in gelijke plakjes. Kook de plakjes in ongeveer 3 minuten beetgaar. Giet de wortel af en doe de plakjes in een grote kom.
  • 3 Hussel er direct de dressing door.
  • 4 Meng ook de (uitgelekte) kikkererwten en de rozijnen erdoor plus een snufje komijnpoeder.
  • 5 Zet het afgedekt in de koelkast. Laat minstens 30 minuten staan (of als je wilt 1 dag), zodat de smaak goed kan intrekken.
  • 6 Rooster het amandelschaafsel kort in de koekenpan en snijd ze in dunne plakjes.
  • 7 Hak de muntblaadjes fijn. Meng amandelschaafsel, munt en witte kaasblokjes door de salade.

recall Wahid Vleeswaren bekijk hier