4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht

Wortelsoep

ingrediënten


25 min
4 personen
1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 stuk verse gember
700 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Snipper de ui. Snijd de wortels in plakjes. Schil de gember en snijd fijn.
  • 2 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui 5 min. op een lage stand. Voeg de wortel, gember en specerijen toe en fruit nog enkele min. Giet de bouillon erbij en laat op middelhoge stand 15 min. zachtjes koken of tot de wortel gaar is.
  • 3 Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

• Deze wortelsoep kun je makkelijk van tevoren bereiden. Ideaal dus om te mealpreppen!<br/> • Je hoeft wortels niet te schillen voor de soep. De schil kun je prima opeten en er zitten veel voedingsstoffen in. Maak de schil wél goed schoon onder de kraan met een borstel. . <h4>Variatietip</h4> Roer naar smaak de geraspte oranje schil en het sap van 1 sinaasappel door de soep.. <h4>Serveertips</h4> Wil je er een volledig maaltijd van maken? Eet deze wortelsoep met een frisse salade en brood of <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/focacciabrood-caprese/">focaccia</a>. . <h4>Variatietips voor je topping</h4> • Zin in een krokante bite voor je wortelsoep? Kies dan voor een topping van geroosterde kikkererwten, gebakken spekjes, of natuurlijk croutons.<br/> • Crème fraîche of Griekse yoghurt zorgt voor een frisse en romige touch. <br/> • Kruid de wortels met koriander, peterselie, bieslook of lekker frisse munt tijdens het bakken. Iets pittiger? Dan kun je chilivlokken toevoegen of gember. . <h4>Wortelsoep bewaren</h4> • In een goed afgesloten bakje kun je wortelsoep 2-3 bewaren in de koelkast.<br/> • In de vriezer zelfs 3 maanden.<br/> • Bewaar je wortelsoep niet samen met croutons, room of andere toppings. Die voeg je pas toe wanneer je de soep weer opwarmt. <br/> • Warm je soep weer op in de magnetron, of in de pan. Dat is de beste optie wanneer de soep nog bevroren is. Zorg er wel voor dat je de soep door en door verwarmt. . <h4>Is wortelsoep gezond?</h4> Wortelsoep is een lichte keuze en past goed in een gevarieerd eetpatroon. Wortels bevatten van nature vezels en vitamine A. Let er wel op dat je niet te veel zout toevoegt tijdens het koken – dat is minder goed voor je lichaam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 118 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Biologische huiswijn rood 1 liter Biologische huiswijn rood 1 liter