4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie

Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel verse munt

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

300 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de wortel en ui zonder dat ze gaan kleuren.
  • 2 Voeg de kaneel en de komijn toe, bak deze even mee en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 12 minuten.
  • 3 Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
  • 4 Meng het sap en de rasp van de sinaasappel door de rest van de olijfolie. Pureer de soep.
  • 5 Serveer de soep bestrooid met amandel en munt. Giet er vlak voor het eten een scheutje sinaasappelolie over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 3 gram