4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Wortelsoep met kokos en koriander

Wortelsoep met kokos en koriander

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, gember, komijn en wortel. Voeg de tomaten en bouillon toe en kook zachtjes 10 minuten, tot de wortel zacht is.
  • 2 Pureer de soep. Roer de kokosmelk erdoor en kook zachtjes 2 minuten. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Roer de helft van de koriander door de soep.
  • 3 Serveer de soep met een schep Griekse yoghurt erop. Bestrooi met de rest van de koriander en de amandelen.

bereidingstip

Serveer tortillachips of naanbrood bij de soep.

wijnadvies

Schenk bij deze wortelsoep een glas Sensas Grenache-Syrah Rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté