4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
recepten Wortelsoep met kurkuma en koriander

Wortelsoep met kurkuma en koriander

ingredi├źnten


25 min
4 personen
4 naanbroden

dit product is niet beschikbaar

4 ciabattabroodjes

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bos bospeen

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de arachideolie in een soeppan en bak hierin de prei, rode peper en komijn even aan. Giet de bouillon erbij. Houd wat plakjes wortel apart.
  • 2 Voeg de rest van de wortel toe aan de bouillon en kook zachtjes 10-12 minuten. Pureer de soep.
  • 3 Voeg driekwart van de koriander, de kurkuma, couscous en iets kleiner gesneden wortelplakjes toe aan de soep en kook nog 8-10 minuten.
  • 4 Serveer de soep met de Griekse yoghurt, de rest van de koriander en ciabatta.

bereidingstip

Vervang de bospeen in dit recept door winterpeen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 13 gram