4 personen
eenvoudig
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Wortelstamppot met chorizo en worstjes

Wortelstamppot met chorizo en worstjes

ingrediënten


50 min
4 personen
250 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

8 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar

600 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

225 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 3 eetlepels boter en bak hierin de uien met de rozemarijn circa 10 minuten op middelhoge stand. Voeg de knoflook, chorizo, winterpeen en 200 ml water toe en stoof afgedekt circa 15 minuten.
  • 2 Kook daarna onafgedekt tot al het vocht is verdampt. Kook intussen de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • 3 Verhit 2 eetlepels boter en bak hierin de worstjes gaar. Giet de aardappels af en stamp tot een puree.
  • 4 Roer 175 gram boter in blokjes erdoor. Voeg de melk al roerend toe, voeg het wortelmengsel toe en stamp even door.
  • 5 Schep de stamppot op diepe borden en leg de worstjes erop.

bereidingstip

Vervang in dit gerecht de aardappelpuree door gestampte witte bonen voor een mediterrane twist.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1350 kcal
vet 93 gram
verzadigd vet 49 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 33 gram