4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Wortelstamppot met snelle hachee

Wortelstamppot met snelle hachee

ingredi├źnten


40 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de uien minimaal 5 minuten, tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en roerbak in enkele minuten rul.
  • 2 Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Blus af met de azijn en bouillon en breng al roerend aan de kook. Voeg de kruidnagels en laurier toe en laat afgedekt op de laagste stand minimaal 30 minuten stoven.
  • 3 Kook intussen de aardappels en winterpeen samen in een pan in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en schep terug in de pan. Voeg de boter toe en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de hachee. Lekker met grove mosterd en zilveruitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 29 gram