8 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Worteltaart met vanillevulling

Worteltaart met vanillevulling

ingrediënten


20 min
8 personen
2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Doe de rozijnen in een bakje en zet onder met heet water. Hak de noten grof. Schil de wortels en rasp grof.
  • 2 Klop de eieren, suiker, olie, bakmeel en kaneel tot een glad beslag. Giet de rozijnen af en schep door 2 el bakmeel. Schep de rozijnen samen met de wortel en de helft van de noten door het beslag. Vet de springvorm in met olie en bestuif met bakmeel.
  • 3 Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
  • 4 Klop de mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanillesuiker tot een gladde crème.
  • 5 Snijd de taart horizontaal door. Verdeel de helft van de crème over de onderste taarthelft. Leg de andere taarthelft er weer op. Verdeel de rest van de crème over de taart en strooi de rest van de noten erover.

bereidingstip

De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag toegevoegd. Zo blijven ze beter verdeeld en zakken ze niet naar de bodem.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 853 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 12 gram