8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Worteltaart met vanillevulling

Worteltaart met vanillevulling

ingrediënten


20 min
8 personen
2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram cakemeel

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Vet de springvorm licht in en bestuif hem met bloem (of paneermeel). Verwarm de oven voor op 150°C. Haal de gewelde rozijnen door wat bloem
  • 2 Klop de eieren en suiker door de olie. Voeg meel en kaneel toe en klop tot een glad beslag.
  • 3 Schep de wortel, rozijnen en de helft van de gehakte noten erdoor.
  • 4 Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
  • 5 Meng de ingrediënten voor de vulling. Snijd de taart één keer horizontaal door. Verdeel de helft van de vulling over één taarthelft. Leg de andere taarthelft er weer op.
  • 6 Verdeel de rest van de vulling over de taart en strooi de rest van de noten erop.

bereidingstip

De rozijnen worden eerst door bloem gehaald en dan pas aan het beslag toegevoegd. Zo blijven ze beter verdeeld en zakken ze niet naar de bodem.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté