eenvoudig
30 min.
klein gerecht, brunch
home recepten Worteltaart-pannenkoek

Worteltaart-pannenkoek

ingrediënten


30 min
100 gram pecannoten
100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

250 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

250 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 liter melk

dit product is niet beschikbaar

1 pak meergranen pannenkoekmix

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Voeg de helft van de melk toe aan de pannenkoekmix en mix tot een glad beslag. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor.
  • 2 Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de vrucht uit. Houd het sap apart. Schep de wortel en sinaasappelrasp door het beslag.
  • 3 Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin dunne pannenkoeken van het beslag. Houd ze warm en vouw ze in vieren of dubbel.
  • 4 Meng het sinaasappelsap met de kwark, honing en noten en serveer bij de pannenkoeken.

bereidingstip

Combineer de wortel in dit recept met geraspte courgette.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 17 gram