2 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht

Yakisoba

ingrediënten


15 min
2 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oestersaus

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel worcestersaus

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

10 oesterzwammen
1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram noedels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar. Bereid de noedels en spoel daarna af onder koud water.
  • 2 Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op een hoge stand. Voeg de ui en wortel toe en roerbak circa 3 minuten, tot de ui een beetje kleur krijgt. Voeg dan de oesterzwammen en kool toe en bak weer 3 minuten.
  • 3 Voeg de saus en de noedels toe en bak tot alles goed is gemengd. Voeg de bosui toe (houd wat apart voor garnering) en meng kort erdoor.

bereidingstip

In deze yakisoba wordt worcester­shiresaus of worcestersaus gebruikt. Van deze een beetje zure en kruidige gefermenteerde saus met een uitgesproken smaak, waarin ook ansjovis zit hebt je altijd maar een klein beetje nodig in een gerecht en doet dus best lang met een flesje. Niet in huis of liever vega? Vervang de worcestersaus en oestersaus in dit recept dan door extra sojasaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 110 gram
eiwit 17 gram