4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht

Yakitori

ingrediënten


25 min
4 personen
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mirin
100 milliliter sojasaus
100 milliliter saké

benodigdheden

18 spiesen

barbecue

grillpan

  • 1 Week de spiesen in koud water om verbranden te voorkomen. Breng de saké (Japanse rijstwijn), sojasaus, mirin (zoete rijstwijn) en suiker aan de kook. Laat op een lage stand indikken tot een stroperige saus. Roer af en toe door. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Snijd de kip in stukjes van 2 cm.Bestrooi met zout en rijg aan de prikkers. Verhit een barbecue of grillpan. Bestrijk de vleesstokjes met zonnebloemolie en leg ze op het rooster of in de grillpan.
  • 3 Schroei dicht en bestrijk het vlees dan met de marinade. Bestrijk en draai 5-6 keer tot de spiesjes in 8-10 minuten een mooie kleur hebben en gaar zijn. Bestrooi met de bosui. en het sesamzaad. Serveer de overgebleven marinade als sausje erbij.

bereidingstip

Vervang de saké en mirin door sherry, witte wijn of wit druivensap.. Bestrooi het gerecht met geroosterd sesamzaad.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté