10 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Yoghurt-gembercake met sinaasappel

Yoghurt-gembercake met sinaasappel

ingrediënten


15 min
10 personen
4 eetlepels gembersnippers op siroop

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de helft van de yoghurt los met de olie, eieren en sinaasappelsap. Voeg de suiker, bakmeel, bakpoeder en verse gember toe en roer tot een glad beslag.
  • 2 Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak de cake in de oven in 40-50 minuten goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen en neem vervolgens uit de vorm. Laat volledig afkoelen.
  • 3 Meng intussen de rest van de yoghurt met de poedersuiker en de helft van de ingelegde gember. Keer de cake om, zodat de onderkant naar boven gericht is.
  • 4 Verdeel de zoete yoghurt over de cake en garneer met de rest van de ingelegde gember en de sinaasappelrasp.

bereidingstip

Rasp de sinaasappel niet, maar trek schilletjes eraf met een zesteu voor de garnering van dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels