-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm in een
steelpan 100 ml water met de boter, tot de boter is
gesmolten. Breng vervolgens aan de kook.
-
2
Neem de pan van de warmtebron en voeg in één
keer de bloem toe. Roer met een houten lepel tot het
deeg als een bal van de pan loslaat.
-
3
Zet de pan terug op een lage stand en roer tot het
deeg begint te glanzen, een bal vormt en iets aan de
bodem plakt. Neem de pan weer van de warmtebron
en laat het deeg 3-4 min. afkoelen.
-
4
Roer een voor een de eieren erdoor. Voeg het
volgende ei pas toe als het vorige helemaal door het
deeg is opgenomen en het deeg weer een gladde bal
vormt.
-
5
Schep of spuit van het deeg op de bakplaat met
bakpapier 4 bergjes van 5-6 cm ø; houd voldoende
tussenruimte, want de soezen rijzen tijdens het bakken.
-
6
Bak de soezen in de voorverwarmde oven in ca.
20 min. goudbruin en gaar.
-
7
Maak intussen de aardbeien schoon en snijd ze in
stukjes. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep er
de yoghurt door.
-
8
Snijd de soezen open. Vul de onderste helften met
de yoghurtroom en de aardbeien. Zet er de bovenste
helften weer op. Bestrooi ze met poedersuiker of
garneer met glazuur (zie tip).
bereidingstip
Doop de soezen in roze glazuur (taartdecoratie,
zakje 125 g) en garneer met een halve aardbei.