8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Yoghurt-roomtaart

Yoghurt-roomtaart

ingrediënten


20 min
8 personen
12 witte chocoladepaaseitjes
375 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroenen

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram bastognekoeken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Bekleed de vorm met bakpapier. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Druk dit deegje stevig aan op de bodem van de springvorm. Laat het hard worden in de koelkast.
  • 2 Week de gelatine in koud water. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel suiker. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het warme sap. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.
  • 3 Roer de yoghurt goed los en klop hier met een garde het gelatine-citroensap doorheen. Schep rustig de slagroom erdoor en verdeel dit over de koekbodem.
  • 4 Schud even met de vorm zodat er geen luchtbellen meer zijn en dek af met folie.
  • 5 Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart met witte chocolade-paaseitjes en serveer hem in punten gesneden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 6 gram