4 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht
home recepten Yoghurthangop met vanille en gedroogd fruit

Yoghurthangop met vanille en gedroogd fruit

ingrediënten


10 min
4 personen
4 hazelnootkoekjes
1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter rooibos-honingthee

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

dadel

dit product is niet beschikbaar

pruim

dit product is niet beschikbaar

abrikoos

dit product is niet beschikbaar

250 gram gedroogde vruchten

dit product is niet beschikbaar

2 liter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Maak een schone (thee)doek nat en wring goed uit. Leg de doek in een fijne zeef en zet deze bovenop een kom. Giet de yoghurt erin en dek af met een bord of deksel. Laat minimaal 6 uur uitlekken in de koelkast.
  • 2 Doe de stukjes fruit en citroenschil in een kom en giet de hete thee erop. Laat staan tot de thee is afgekoeld en het fruit zacht is geworden. Giet af en laat uitlekken.
  • 3 Schraap het het vanillemerg uit het stokje en meng met de poedersuiker.
  • 4 Schep de hangop vanuit de doek in een schaal. Roer de vanillesuiker goed door de hangop en verdeel de hangop over 4 schaaltjes. Schep het fruit erop en steek er een koekje in.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 22 gram