8 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht
home recepten Yoghurtijs banaan-chocolade

Yoghurtijs banaan-chocolade

ingrediënten


15 min
8 personen
8 eetlepels hazelnoten
1 eetlepel witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 bananen

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

75 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 ijsvormpjes

  • 1 Breng de slagroom met de cacaopoeder aan de kook. Roer goed en smelt er van de warmtebron af de chocolade in.
  • 2 Laat afkoelen en meng met de yoghurt en een snufje zout.
  • 3 Meng in een andere kom 125 ml yoghurt met de bananen en de basterdsuiker.
  • 4 Vul de vormpjes voor ⅓ met het banaanmengsel en zet circa 30 minuten in de diepvries.
  • 5 Schep het chocolademengsel erop tot ⅔ en bevries nog circa 30 minuten.
  • 6 Vul af met de rest van het banaanmengsel en zet de stokjes erin.
  • 7 Vries in en bestrooi de bevroren ijsjes met gehakte nootjes.

bereidingstip

Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen. . Sluit de vormen met de deksels en de stokjes. . Voor het opeten: laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram