8 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht
home recepten Yoghurtijs frambozenswirl

Yoghurtijs frambozenswirl

ingrediënten


15 min
8 personen
500 milliliter vanilleyoghurt

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de frambozen met de suiker en 2 eetlepels water. Wrijf het door een fijne zeef in een maatbeker.
  • 2 Vul de vormpjes tot de helft met (vanille)yoghurt. Giet er frambozensaus op en vul af met yoghurt.
  • 3 Haal van onder naar boven een ijslepel of stokje door het mengsel voor een marmereffect. Vries in.

bereidingstip

Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen. . Sluit de vormen met de deksels en de stokjes. . Voor het opeten: laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 58 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 3 gram