4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Zalm-aardappelschotel met komkommersalade

Zalm-aardappelschotel met komkommersalade

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram gerookte zalmsnippers
800 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Verdeel 1/3 van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaaltjes en bestrooi met peper.
  • 2 Verdeel hierover de helft van de zalmsnippers, de helft van de ui en 1/3 van de dille. Herhaal deze laagjes en dek af met een laagje aardappelschijfjes. Druk alles met de achterkant van een lepel een beetje aan.
  • 3 Klop de eieren los met de zure room, melk, nootmuskaat en kerriepoeder. Giet het mengsel over de vulling in de schaaltjes.
  • 4 Bestrooi met het paneermeel en verdeel er stukjes boter over. Bak in het midden van de oven in 35 minuten goudbruin.
  • 5 Was intussen de komkommer en schaaf in lange linten. Meng de yoghurt met de olijfolie, mosterd, zout, peper en de rest van de dille tot een dressing. Schep de dressing door de komkommer. Serveer de zalmschotel met de komkommersalade.

bereidingstip

Vervang de dille door 3 gehakte bosuitjes.. Gebruik voor dit recept zalm uit blik in plaats van gerookte zalm.. Voeg 1 eetlepel kappertjes toe aan de komkommersalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 39 gram