4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, voorgerecht
recepten Zalm-avocadobakje met basilicumdressing

Zalm-avocadobakje met basilicumdressing

ingrediënten


35 min
4 personen
12 basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter citroensap

dit product is niet beschikbaar

50 limoensap
100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 bakje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

8 plakken diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de deeglapjes in vierkanten die groter zijn dan de muffinholtes.
  • 2 Bestrijk ze met boter en leg ze kruislings op elkaar in de holten van de vorm zodat het deeg iets overhangt.
  • 3 Bak de deegbakjes in het midden van de oven in 12-14 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Laat ze iets afkoelen en wip ze daarna uit de vorm.
  • 5 Besprenkel de avocadoplakjes met citroensap.
  • 6 Pureer voor de dressing alle ingrediënten, behalve de hele blaadjes basilicum.
  • 7 Vul de bakjes met een pluk tuinkers en met de zalm en de avocado.
  • 8 Sprenkel er basilicumdressing over. Zet de bakjes op 4 borden.
  • 9 Garneer met de basilicumblaadjes en de rest van de tuinkers en de basilicumdressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip