4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm en papillotte met lentegroenten

Zalm en papillotte met lentegroenten

ingrediënten


10 min
4 personen
250 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram groene asperges
2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol

benodigdheden

bakpapier

  • 1 Schaaf de venkel zo dun mogelijk. Schaaf de courgette in dunne linten. Snijd of schaaf de uien in dunne plakjes. Snijd de houtige uiteinden van de asperges en halveer ze eventueel. Meng alle groenten met de olijfolie en zout.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg 4 keer 2 vellen bakpapier op elkaar. Verdeel de gemengde groenten in hoopjes op het bakpapier. Leg de zalm erop, giet de sojasaus erover en bestrooi met de dille.
  • 3 Snijd de citroen in 8 dunne plakjes en leg de plakjes op de zalm. Vouw de pakketjes dicht en bak 15­-20 minuten in de oven, tot de vis gaar is.
  • 4 Giet de hete bouillon over de couscous en laat afgedekt circa 5 minuten staan. Leg de zalmpakketjes op borden en serveer met de couscous.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté