4 personen
uitdagend
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm in bladerdeeg met roquefortsaus

Zalm in bladerdeeg met roquefortsaus

ingrediënten


40 min
4 personen
50 milliliter medium sherry

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter vermout

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram roquefort
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse dille

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 moten zalmfilets
8 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de vismoten in met peper en zout. Meng de groene kruiden en bedek de zalm ermee. Strooi de sjalotjes erop.
  • 2 Leg de moten tussen 2 bladerdeeglapjes. Bestrijk de deegranden met water. Druk de deegranden goed aan, rol ze iets op of kartel ze met een vork. Bestrijk de zalmpakketjes met losgeklopte eidooier.
  • 3 Leg de vispakketjes op een ingevette bakplaat. Bak ze in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • 4 Verkruimel intussen de roquefort. Verwarm de kookroom en vermout. Laat de kaas erin smelten. Roer het mengsel tot een gladde saus. Presenteer deze bij de zalmpakketjes.
  • 5 Lekker met aardappelkroketjes en peultjes met worteltjes.

wijnadvies

Voor een feestelijke begeleiding schenkt u hier een Elzasser riesling of een op fust gerijpte chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté