- 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de vismoten in met peper en zout. Meng de groene kruiden en bedek de zalm ermee. Strooi de sjalotjes erop.
- 2 Leg de moten tussen 2 bladerdeeglapjes. Bestrijk de deegranden met water. Druk de deegranden goed aan, rol ze iets op of kartel ze met een vork. Bestrijk de zalmpakketjes met losgeklopte eidooier.
- 3 Leg de vispakketjes op een ingevette bakplaat. Bak ze in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- 4 Verkruimel intussen de roquefort. Verwarm de kookroom en vermout. Laat de kaas erin smelten. Roer het mengsel tot een gladde saus. Presenteer deze bij de zalmpakketjes.
- 5 Lekker met aardappelkroketjes en peultjes met worteltjes.
wijnadvies
Voor een feestelijke begeleiding schenkt u hier een Elzasser riesling of een op fust gerijpte chardonnay.