- 1 Kook de eieren voor de saus hard, laat ze afkoelen en pel ze. Schil de asperges en snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges eraf. Zet de asperges rechtop met de kopjes naar boven in een smalle hoge pan en giet er water op tot aan de kopjes. Voeg wat zout toe. Kook de asperges in circa 20 minuten beetgaar.
- 2 Bak de stukken zalm in de hete olie of boter; eerst op de vleeskant en laat ze daarna op de velkant gaar worden. Bestrooi ze met wat zout en peper.
- 3 Fruit de gesnipperde sjalot voor de saus glazig in de olie en pers er de knoflook bij. Breng met de wijn aan de kook en laat inkoken tot de wijn vrijwel geheel verdampt is.
- 4 Roer eerst de crème fraîche en daarna de fijngehakte eieren door de saus. Klop de boter klontje voor klontje door de saus en roer er kort voor het serveren de fijngehakte dille door. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- 5 Schep de vis op een voorverwarmde schaal, schep er de asperges naast en overgiet met de saus.
- 6 Lekker met gekookte krieltjes.
bereidingstip
Bestrooi de krieltjes met fijngehakte peterselie.
wijnadvies
Lekker met een gekoelde, witte Sancerre.