voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
Recepten Zalm met bosui, komkommer en gemberdressing

Zalm met bosui, komkommer en gemberdressing

ingrediënten

250 gram gerookte zalm

komkommer

1 lente-/bosui

2 eetlepels sesamzaadjes

5 eetlepels arachideolie

5 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels limoensap

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel gembersnippers op siroop

1 rode peper


  • 1 Verdeel de zalm over de borden. Schep op het midden ervan een bergje komkommer met bosui.
  • 2 Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing. Sprenkel deze over de zalm en groenten en strooi de sesamzaadjes erover.

wijnadvies

Smakelijker dan met Sauvignon Blanc van Columbus, Sea Breeze of Danie de Wet kan bijna niet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 15 gram