4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm met kappertjes en limoensaus

Zalm met kappertjes en limoensaus

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

4 diepvrieszalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de zalmfilets rondom met zout en peper en bestuif ze dan met bloem. Verwarm de oven voor op 75°C.
  • 2 Verwarm de olie en bak de zalmfilets aan elke kant 2 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm in de oven.
  • 3 Bak de plakjes limoen in dezelfde pan om en om bruin. Leg op elk stuk zalm 2 plakjes limoen.
  • 4 Roer het aanbaksel in de pan los en voeg de limoenrasp en knoflook toe aan de olie.
  • 5 Fruit dit een paar minuten en voeg dan het limoensap, de kappertjes en de boter toe.
  • 6 Neem de pan van de warmtebron. Laat de boter al roerende smelten en giet deze saus over de zalmfilets. Serveer direct.

bereidingstip

Lekker met rijst en sugarsnaps of wortellinten.

wijnadvies

Lekker met Sauvignon Blanc. Wil je toch wat voller? Kies dan voor een niet al te zware Chardonnay van Monastier, Jean Sablenay of Danie de Wet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté