4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm met kruidenkrieltjes, aubergine en rode ui

Zalm met kruidenkrieltjes, aubergine en rode ui

ingrediënten


15 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

10 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

ovenschaal

  • 1 Bestrooi de zalm met zout en peper en wrijf de vis in met een beetje olijfolie. Leg de zalm in de braadslede. Schep een scheutje olijfolie met de Italiaanse kruiden door de krieltjes. Verdeel de krieltjes tussen de zalm. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de aubergine en ui 2-3 minuten. Voeg toe aan de vis in de braadslede.
  • 3 Pureer de gedroogde tomaten met een scheutje van de tomatenolie. Sprenkel deze saus over het gerecht. Leg de plakjes mozzarella ertussen en bestrooi met de geraspte kaas. Zet het gerecht circa 20 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Vervang de aubergineblokjes in de zalm met kruidenkrieltjes door broccoliroosjes. . Voeg voor een pittige zalm met kruidenkrieltjes, aubergine en rode ui 1 fijngehakte rode peper toe aan de tomatensaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 810 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 53 gram