4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm met limoen

Zalm met limoen

ingrediënten


25 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter woksaus teriyaki

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de zalmfilets naast elkaar in de ovenschaal.
  • 2 Halveer de limoen. Rasp de schil van 1/2 limoen en houd de rasp apart.
  • 3 Knijp de geraspte limoen uit boven de zalm en bestrijk de zalm met de woksaus. Laat even marineren.
  • 4 Bak de zalm 12-15 minuten in het midden van de oven. Snijd de overige 1/2 limoen in partjes.
  • 5 Bestrooi de zalm met de bosui en garneer met partjes limoen.
  • 6 Lekker met (kokos)rijst.

bereidingstip

Vervang de woksaus teriyaki (honing) door woksaus hoisin.. Neem kabeljauw- of tiliapiafilet in plaats van zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 30 gram