4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm met sperziebonen en krieltjes uit de stoomoven

Zalm met sperziebonen en krieltjes uit de stoomoven

ingrediënten


10 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

700 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 stoomovenpannen met gaatjes

  • 1 Verwarm de stoomoven voor op 100ºC. Verdeel de sperziebonen over een stoompan. Leg de zalmfilets ertussen. Breng de zalmfilets op smaak met zout en/of peper.
  • 2 Meng de knoflook en dille met 2 el olijfolie. Verdeel de knoflook-dilleolie over de zalmfilets.
  • 3 Verdeel de krieltjes over de 2e stoompan. Besprenkel ze met de laatste 2 el olie en breng op smaak met zout en/of peper.
  • 4 Stoom de krieltjes en sperziebonen met de zalmfilets in de stoomoven in 12-15 min. gaar. Serveer met de partjes citroen.

bereidingstip

Bestrooi met extra fijngehakte dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 478 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 32 gram