2 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm met zoete aardappel en broccoli uit de airfryer

Zalm met zoete aardappel en broccoli uit de airfryer

ingrediënten


10 min
2 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels hummus

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijn

dit product is niet beschikbaar

450 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

2 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels harissa

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

airfryer

  • 1 Verwarm de airfryer voor op 180°C. Meng 1 el olie met de honing en harissa en bestrijk de zalm rondom met het mengsel. Schep de broccoli om met ½ el olie. Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalm in het bakje van de airfryer en verdeel de broccoli eromheen. Bak 10 min.
  • 2 Schep intussen de zoete aardappelblokjes om met de komijn en de rest van de olie. Neem de zalm en broccoli uit de airfryer en houd afgedekt warm. Bak de aardappelblokjes 8 min. in de airfryer.
  • 3 Bestrooi de aardappelblokjes met sesamzaad en serveer met de zalm, broccoli en hummus. Garneer met een partje citroen.

bereidingstip

Je kunt het gerecht ook in de oven maken. Rooster de zoete aardappelblokjes met de broccoliroosjes 20 min. op 220°C op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep halverwege om. Leg dan de zalm ertussen en rooster nog 10 min.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 686 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate